Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Clatite cu Gem > 25 noiembrie 2011

Reteta tiparibila de Clatite cu Gem

Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 150 g de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, o lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite de zahar, un praf de sare, 1/2 ceasca de ulei sau unt ori margarina vegetala, 2 linguri de zahar pudra, un borcan de gem de fructe.
Electrocasnice:aragaz cu plita pentru gatit
Ustensile de bucatarie: tel sau mixer de bucatarie, polonic, tigaie de teflon pentru clatite
Preparare:
Compozitia de clatite se prepara la fel si cea pentru clatitele cu crema de ciocolata: amestecam ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si sarea, cu telul sau cu mixerul de bucatarie, incorporand treptat faina pana cand se omogenizeaza. Incingem putin ulei sau unt in tigaia de clatite, astfel incat sa acopere toata suprafata tigaii, dupa care il scurgem intr-o cescuta, pentru a-l refolosi, dar nu mai mult de 3-4 ori. Turnam un polonic de compozitie si rotim tigaia pentru a acoperi tot fundul tigaii. Dam tigaia pe aragaz pana cand clatita se rumeneste pe o parte, apoi o intoarcem si pe partea cealalta. Daca nu reusim sa aruncam si sa prindem clatita in aer, direct cu tigaia, o intoarcem usor cu ajutorul unei furculite. Tiagile speciale de clatite ne usureaza munca, deoarece se intorc pur si simplu de pe o parte pe cealalta. Continuam astfel pana cand se termina compozitia. Apoi incepem sa umplem clatitele cu gem de fructe. Cu o lingurita, punem pe fiecare clatita o cantitate suficienta pentru a acoperi in strat subtire toata suprafata clatitei

Cum umplem clatitele cu gem

Rulam fiecare clatita sau o impaturim cum ne place.

Cum rulam clatitele cu gem

La sfarsit, presaram zaharul pudra pe clatite.

Clatite cu gem

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri