Reteta ilustrata de Fasole Fava Batuta

Fasolea fava se gaseste in general uscata, in magazinele cu produse alimentare orientale sau la raioanele de specialitati in supermarketuri. Are aspectul unor boabe aplatizate, de culoare galbena. Se serveste in general cu ceapa, lamaie sau capere. Sa vedem cum se prepara fasolea fava batuta.

Timp de preparare: la fiert: 1 ora, pregatire: 1/2 ora;
Electrocasnice: aragaz, blender.
Ustensile de Bucatarie: tigaie, strecuratoare
Ingrediente: 200 g fasole fava uscata, 1 ceasca de ulei de masline, 1 ceapa, 1 lamaie, 4 linguri de capere, sare.
Preparare:
1. Mai intai punem fasolea spalata la fiert, pe aragaz. Timpul de fierbere este ceva mai scurt decat la fasolea normala, insa este bine sa ne asiguram ca a fiert suficient pentru a putea fi pasata bine.
2. Strecuram fasolea si o pasam bine cu o lingura din lemn. Putem sa o amestecam si la blender, daca dorim o omogenizare mai rapida.
3. Adaugam uleiul de masline si amestecam bine in continuare. Presaram sare dupa gust.
4. Asezam fasolea batuta pe o farfurie, lasand loc si pentru garnitura, formata din ceapa, capere si lamaie.
5. Taiem ceapa si lamaia felii subtiri. Daca dorim, putem adauga zeama de lamaie chiar peste fasole. De asemenea, putem incerca sa tocam si ceapa marunt, pentru a o amesteca cu fasolea la blender.
6. Asezam ceapa si feliile de lamaie alaturi de fasole, pe farfurie. Deasupra, o putem orna cu capere. Acestea au un gust acrisor, care se potriveste foarte bine cu gustul mai satios al salatei de fasole batuta. Fasolea fava se foloseste foarte mult in bucataria greceasca si orientala.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de post