Reteta ilustrata de Fazan Impanat la Cuptor

Timp de preparare: pregatire: 1/2 ora; la cuptor: 1 ora si jumatate.
Ingrediente pentru 4 portii: 2 fazani, 100 g de slanina, 1 pahar de vin alb, foi de dafin, sare, piper, condimente dupa gust.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Preparare:
1. Fazanii curatati si eviscerati se taie in 2 sau in 4, in functie de marime si de cat de mari dorim sa fie portiile.
2. Cu ajutorul unor scobitori, infigem feliile subtiri de slanina in fazan.
3. Asezam bucatile de fazan intr-o tava de cuptor si presaram condimentele. Stropim cu vin si turnam un pahar cu apa in tava.
4. Dam friptura la cuptor si o lasam pana cand fazanul se rumenste, completand din cand in cand cu apa. In general, carnea de vanat este mai tare si mai uscata. Dar impanata cu slanina si stropita cu vin va deveni frageda si gustoasa.
Friptura de fazan impanat la cuptor se serveste cu garnitura de legume si salata.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Gratar si Fripturi