Reteta ilustrata de Friptura Dietetica de Vita cu Legume

Timp de preparare: 1 ora si jumatate
Ingrediente: 400 g de carne slaba de vita, 2-3 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 telina de marime potrivita, sare si piper dupa gust, 1/2 lamaie.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: vas termorezistent
Preparare:
1. Taiem carnea de vita in 4 portii pe care le stropim cu zeama de lamaie ca sa se fragezeasca.
2. Intr-un vas termorezistent asezam un strat de legume spalate, curatate si taiate felii subtiri. Amestecam legumele si presaram sare si pier sau alte condimente, dupa gust. Peste legume, carnea de vita portionata.
3. Peste carne, mai asezam un strat de legume si cateva frunze de patrunjel verde, pentru aroma.
4. Punem capacul la vasul yena si dam friptura la cuptor timp de aproximativ 50 de minute sau pana cand carnea este facuta.
5. Reteta de friptura de vita la cuptor cu legume este dietetica, putand fi servita si in regimul de slabire.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Dietetice