Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Grau Incoltit > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Grau Incoltit

Timp de incoltire: 36-48 de ore.
Ingrediente: grau, apa.
Preparare:
Spalam bine graul, in mai multe ape. Folosim apa rece, de la robinet. Asezam graul spalat intr-o tava intinsa si il acoperim cu apa. Acoperim tava cu un servetel curat, ca sa nu intre praf sau alte impuritati. Tinem graul in bucatarie, la cald.

Cum punem graul la incoltit

La fiecare 12 ore (dimineata si seara), spalam graul si schimbam apa, folosind o strecuratoare. Dupa primele 24 de ore nu mai acoperim complet graul cu apa, ci doar pe jumatate - mai mult il stropim cu apa.

Spalam graul incoltit la jet de apa

Cand a incoltit, vom vedea germenele alb, de 1-2 mm. In general dupa 36-48 de ore graul este incoltit, bun de mancat. Vara se poate ca graul sa incolteasca chiar si dupa 24 de ore, fiind mai cald. Este bine sa preparam graul incoltit la fiecare doua zile, decat sa il pastram mai mult timp, deoarece se va forma mucegai.

Grau incoltit

Graul incoltit este extrem de benefic pentru organism, continand un complex de vitamine si minerale necesare pentru a ne pastra sanatatea. Se poate manca atat ca atare, cat si amestecat cu miere sau dat prin masina de macinat, pentru a obtine o pasta mai usor de mestecat.





Retete Culinare cu Poze    Retete de Post