Reteta ilustrata de Lapte de Pasare

Timp de preparare: 1/2 ora.
Ingrediente: 1/2 l lapte, 3-4 oua, 140 g zahar, 1/2 ceasca de miez de nuca, 5 plicuri de zahar vanilat, un praf de sare.
Electrocasnice: mixer de bucatarie.
Preparare:
1. Mai intai separam albusurile de galbenusuri si le asezam in vase diferite.
2. Batem albusurile bine cu mixerul de bucatarie pana obtinem o spuma tare. Intre timp, punem la fiert laptele cu zaharul (din care am oprit 3 linguri), zaharul vanilat si putina sare. Fierbem laptele la foc mic, pentru a trage mai bine aromele. Cu o lingura, luam din albusurile batute spuma si turnam in laptele fiert. Acoperim vasul si lasam laptele sa dea in clocot, dupa care intoarcem bulgarasii de albus pe cealalta parte.
3. De indata ce albusul nu mai este crud, scoatem bulgarasii cu o lingura cu gauri sau o spumiera si ii lasam sa se raceasca pe o farfurie. Luam laptele de pe foc si il lasam sa se raceasca.
4. Frecam galbenusurile cu cele 3 linguri de zahar oprite si le amestecam la mixer, turnand treptat cu cate putin din laptele racorit.
5. Punem compozitia de galbenusuri si lapte in baie de abur (bain marie) pe aragaz, amestecand permanent cu telul pentru a nu se taia. Cand compozitia se ingroasa ca o crema, se ia de pe foc si se amesteca mai departe pana cand se raceste.
6. Asezam bulgasarii de albus intr-un castron si turnam crema desupra. Presaram miez de nuca. Servim aceasta reteta delicioasa de lapte de pasare la desert.

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Desert