Reteta ilustrata de Mancarica de Cartofi cu Carne de Pui

Ingrediente: un pui transat, 4 cartofi, 2 morcovi, 4 rosii, 1 ceapa, ulei vegetal pentru prajit, sare, piper dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie, spumiera.
Preparare:
1. Transam puiul in portii potrivite si il calim in uleiul inscins, in tigaie.
2. Intr-o tigaie diferita incingem putin ulei, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pana cand devine translucida.
3. Adaugam si bucatile de pui rumenite. Taiem cartofii cuburi de marime potrivita si ii adaugam peste ceapa, in tigaie.
4. Morcovii taiati tot bucati potrivite se adauga la mancarica de cartofi, pentru aroma si diversitate, insa pot lipsi de la acest fel de mancare. Daca preferati morcovii mai moi la mancare, ii puneti cu cateva minute inaintea cartofilor, care se fac mai repede.
5. Pentru rosii, avem doua variante: fie le oparim si le curatam de coaja, apoi le facem pasta, fie le taiem crude, felii subtiri si le adaugam la mancarea de cartofi. Depinde de gustul fiecaruia.
6. Cand toate ingredientele sunt facute, potriviti mancarea de sare si piper si o serviti calda, cu garnitura de gogosari la otet sau cu salata de muraturi. Este o mancare de pranz, cu carne, foarte gustoasa.

 

Retete Culinare cu Poze    Mancaruri