Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Maruntaie de Miel la Rotisor > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Maruntaie de Miel la Rotisor

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Electrocasnice: cuptor de aragaz cu rotisor
Ustensile de Bucatarie: tava de cuptor, rotisor sau protap
Ingrediente: maruntaie de miel (inima, ficat, plamani, rinichi), prapurele de la miel, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, 2 lingurite de oregano, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita de piper, 1 lingurita de sare.
Preparare:
Spalam organele de miel si le curatam de pielite. La aceasta reteta am folosit ficatul, inima, plamanii si rinichii.

Tocam patrunjelul verde si usturoiul si le amestecam cu oregano, sare si piper.

Taiem organele bucati suficient de mari pentru a le putea infige in rotisor. Peste compozitia de condimente, usturoi si verdeata, adaugam putin ulei de masline, dupa care amestecam totul pana cand se formeaza o pasta aromata. Amestecam maruntaiele de miel taiate cu pasta de condimente si verdeata.

Infigem bucatile de maruntaie in rotisor, alternand ficatul cu rinichii, inima si plamanii. Acoperim maruntaiele asezate pe rotisor cu prapurele spalat cu apa si otet. Legam cu ata rezistenta, care sa tina prapurele sa nu se desfaca, mai ales la capete.

Asezam rotisorul in cuptor, iar dedesubt o tava cu apa, astfel incat maruntaiele sa se faca la abur, fara a se usca. Grasimea din rulada se va scurge tot in tava. Lasam la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste frumos. Miroase bine?

Scoatem rulada cu tot cu rotisor pe o tava si o lasam sa se raceasca putin. Taiem ata cu care am legat prapurele si o dam deoparte.

Scoatem rotisorul din rulada cu grija sa nu o desfacem. Infasuram rulada intr-un servetel de hartie curat, ca sa absoarba excesul de grasime.

Desfacem servetelul si asezam rulada intreaga pe un platou. Rulada de maruntaie de miel se serveste taiata rondele potrivite, cu garnitura de salata verde sau legume, pe masa de Paste.
Aceasta este o varianta a unei retete traditionale care se prepara de Paste in Grecia si in tarile Balcanice - kokoretsi. Este o modalitate inedita de a prepara organele de miel: la rotisor, infasurate in prapur.

Www.Pofta-Mare.ro va doreste un Paste Fericit!





Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti