Reteta ilustrata de Musaca de Cartofi cu Carne Tocata

Ingrediente:300 g carne tocata de vita sau porc, 5 oua, 4-5 cartofi, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper, 2 legaturi de verdeata, 2 linguri ulei, 500 g de suc de rosii.
Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate. Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie:tocator de carne sau robot de bucatarie
Preparare:
1. Incepem cu pregatirea ingredientelor: tocam carnea, curatam cartofii si verdeata. Apoi preparam amestecul pentru compozitie astfel: intr-un castron amestecam carnea tocata, verdeata, 3 oua, sarea si piperul. Cu o lingura de lemn amestecam bine toate ingredientele pentru compozitie.
2. Taiem cartofii rondele subtiri si ii asezam intr-un strat in tigaia unsa cu putin ulei. Este bine ca rondelele de cartofi sa fie cat mai subtiri, pentru a ne asigura ca se vor coace suficient si cartofii nu raman tari.
3. Peste primul strat de cartofi adaugam compozitia de carne. Exista mai multe variante ale retetei de musaca. O varianta este cu cartofii fierti si pasati piure. La altele se pot adauga si alte legume in compozitie, precum morcovi rasi sau ceapa calita. Deasupra mai adaugam un strat de rondele de cartofi.
4. Deasupra vom turna un sos din oua batute si suc de rosii. Mai inai batem ouale intregi cu o furculita. Adaugam sucul de rosii si amestecam sosul astfel obtinut. Putem folosi si rosii proaspete date pe razatoare.
5. Turnam sucul de rosii peste musaca si o dam la cuptor. Deasupra, putem presara si diverse condimente, dupa gust: cimbru sau busuioc.
6. Lasam musacaua la cuptor timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc moderat, pana scade sosul. Este bine sa verificam daca s-au copt cartofii inainte de a o scoate din cuptor. Se serveste calda, la felul doi al mesei principale.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Mancaruri