Reteta ilustrata de Musaca de Ovaz cu Cartofi

Timp de preparare: 1 ora si jumtatate.
Ingrediente: 50 g unt, 2 cepe mijlocii, 2 catei de usturoi, 150 g de fulgi de ovaz, 150 g cascaval, 2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, 2 cartofi,sare, piper.
Electrocasnice:aragaz, cuptor de aragaz.
Ustensile de bucatarie: razatoare, spumiera.
Preparare:
1. Mai intai asezam fulgii de ovaz intr-o tava si ii dam la cuptor timp de 10-15 minute, ca sa se usuce. Amestecam des, ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Scoatem fulgii de ovaz din cuptor si ii lasam sa se raceasca. Intr-o tigaie, incingem jumatate din cantitatea de unt.
2. In unt calim usor ceapa si usturoiul tocate marunt.
3. Cu o spumiera, scoatem ceapa si suturoiul din tigaie si le amestecam cu cascavalul dat pe razatoare si cu ouale batute. Amestecam bine compozitia obtinuta.
4. Adaugam fulgii de ovaz la musaca si apoi amestecam patrunjelul tocat marunt. Presaram sare si pier dupa gust.
5. Ungem cu unt tava sau forma pentru musaca si asezam cartofii taiati rondele in tava.
6. Peste cartofi vine compozitia de fulgi de ovaz cu cascaval, oua si verdeata. Deasupra mai adaugam cateva cubulete de unt.
7. Dam musacaua de ovaz cu cartofi la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se rumeneste.
8. Rasturnam musacaua pe un platou, avand grija sa nu se sfarme.

Musacaua de ovaz cu cartofi se serveste calda, cu gogosari in otet sau salata verde. Este o reteta vegetariana deosebita, hranitoare si gustoasa.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Vegetariene