Reteta ilustrata de Muschi Umplut cu Carnati

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1kg de muschi de porc portionat, dar taiat bucati groase, carnati taiati in atatea portii cate bucati de muschi avem, condimente, sare si piper dupa gust, 4-5 linguri de sos de rosii.
Pentru garnitura de legume: 4 cartofi, 2 morcovi, 1 telina, 1 legatura de patrunjel.
Preparare:
1. Mai intai taiem cartofii cuburi si tocam celelalte legume, asezandu-le pe toate in tava de cuptor, amestecate.
2. Luam fiecare bucata de muschi si, cu un cutit ascutit, o gaurim pe lungime, astfel incat sa incapa cate un carnat prin bucata de carne.
3. Asezam muschiul umplut cu carnati desupra legumelor si turnam sucul de rosii pe deasupra.
4. Condimentam muschiul dupa gust, cu cimbru, usturoi, piper, sare sau amestecul preferat de condimente.
5. Turnam apa cat sa acopere legumele si dam tava la cuptor. Din cand in cand, mai intoarcem muschiul de pe o parte pe cealalta. Grasimea din carnati se va scurge si va da un gust bun muschiului umplut. Cand muschiul este rumenit si carnea frageda, mancarea este gata. Scoatem tava din cuptor si, dupa ce se raceste putin, taiem muschiul felii.
6. Asezam cateva felii pe o farfurie si garnitura de legume alaturi si presaram verdeata tocata. Este o reteta delicioasa pentru masa de Craciun sau pentru meniul de Revelion.

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Craciun