Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pate de Casa > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pate de Casa

Timp de preparare:45 minute .
Ustensile de bucatarie:blender sau robot de bucatarie
Ingrediente: 500 g ficat (de orice fel), 500 ml lapte, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa, foi de dafin, mustar boabe, mustar, sare si piper dupa gust, 1/3 pachet de unt, ulei pentru calit ceapa.
Preparare:
Pentru ca ficatul sa fie fraged, il punem intr-un castron cu lapte cu cateva ore inainte de a fi gatit.

Ficatul se tine in lapte pentru a se fragezi

Punem ficatul la fiert, impreuna cu condimentele: cativa catei de usturoi, boabe de mustar, foi de dafin, sare si piper.

Ficatul se fierbe in condimente

Separat, incingem putin ulei si calim ceapa tocata cateva minute, pana se inmoaie si devin translucida.

Ceapa se caleste in ulei

Urmeaza sa dam ficatul fiert la blender, amestecandu-l cu sare, piper, mustar, usturoi si untul topit.

Unt si condimente pentru pateul de casa

In blender, adaugam si ceapa calita. Amestecam pana cand obtinem o pasta fina si omogena. Unele gospodine prefera sa paseze pateul cu furculita, pentru ca pasta obtinuta sa fie mai legata.

Ficatul se paseaza la blender

Pateul se serveste la micul dejun, pe paine. Este gustos si sanatos, deoarece ficatul este recunoscut ca o sursa importanta de fier.

Pate de ficat pe paine





Retete Culinare cu Poze    Preparate din Carne