Reteta ilustrata de Pilaf de Orez

Timp de preparare: o ora
Ingrediente: 1 cana de orez, grasime de gaina sau ulei vegetal pentru prajit, 1 ceapa, 1 morcov, 1 piept de pasare, 4 cani de apa sau supa de carne, sare, piper dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: cratita pentru prajit si fiert care nu lipeste, ustensile din lemn pentru amestecat in orez.
Preparare:
1. Cel mai bun pilaf se face dintr-o gaina grasa. Desigur, nu trebuie sa folosim intreaga gaina, ci doar pieptul si cateva bucatele de grasime. Pieptul de pasare se fierbe si se taie fasii inainte de a-l folosi la pilaf, astfel incat carnea sa fie mai frageda. Incepem prin a toca grasimea de pasare marunt si a o topi intr-o cratita care nu lipeste.
2. Adaugam ceapa tocata si o lasam 2-3 minute, numai pana cand devine translucida. Rumenim si fasiile de piept de pasare fierte inainte.
3. Adaugam apa sau supa de pasare si orezul spalat si lasat la inmuiat cu 15-20 de minute inainte. Lasam orezul la fiert, la foc mic, impreuna cu morcovul curatat si lasat intreg sau taiat bucati mari. Potrivim pilaful de sare si acoperim cratita.
4. Orezul fierbe cel mai bine intr-o cratita care nu lipeste, la foc mic, acoperit si amestecat cat mai des cu ustensile de bucatarie din lemn, astfel incat boabele de orez sa nu fie strivite si sa infloreasca frumos.
5. Pilaful de orez cu carne de gaina se serveste cu castraveciori murati sau in otet, sau cu salata de cruditati.
6. La sfarsit, presaram piperul peste pilaf direct in farfurie. Morcovul ramas intreg da o aroma deosebita acestei retete de pilaf de orez, potrivita pentru felul principal la pranz.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Mancaruri