Reteta ilustrata de Pui la Cuptor in Vas Roman

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1 pui, 1 capatana de usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, 4-5 cartofi pentru garnitura.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie:vas roman, din lut
Preparare:
1. Daca aveti un pui de tara, este bine sa il fierbeti inainte. Daca aveti un pui de crescatorie, doar il opariti cateva minute.
2. Vasul roman trebuie tinut in apa aproximativ 15-20 de minute inainte de a fi introdus in cuptor.
3. Punem puiul la fiert si, separat, pregatim pasta de usturoi cu condimente. Pisam usturoiul si adaugam sare, piper, cimbru sau alte condimente, dupa preferinte. Inmuiem pasta cu putin ulei de masline.
4. Cu o furculita, amestecam si pasam bine condimentele si usturoiul.
5. Ungem bine puiul cu pasta de usturoi si condimente, atat pe exterior, cat si pe interior. Asezam puiul in vasul roman si, in jur, asezam cativa cartofi taiat cubulete mari. Deasupra, turnam putina apa, ca sa nu se lipeasca. Dam puiul in la cuptor, in vasul roman acoperit.
6. Lasam puiul in cuptor pana cand carnea devine frageda si se desprinde cu usurinta de pe oase. In vasul roman,carnea se face innabusit si se rumeneste uniform, devenind frageda si gustoasa.
7. Servim puiul la cuptor in vas roman cu salata verde, ca felul principal la pranz sau intr-un meniu de ocazie.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Fripturi si Gratar