Reteta ilustrata de Pui Umplut

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: 1 pui, 400 g ciuperci, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa mica, 2 morcovi, 2 linguei de ulei, sare, pier, condimente dupa gust.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: tava de cuptor, pai din plastic
Preparare:
1. Mai intai punem puiul sa se opareasca timp de cateva minute pe aragaz. Daca este un pui de tara, putem chiar sa il fierbem pana cand se fragezeste.
2. Intre timp, preparam compozitia de umplutura. Tocam ciupercile marunt. Peste ciuperci adaugam usturoiul pisat, sarea, piperul, ceapa tocata si condimentele preferate (cimbru, foi de dafin, etc.) Amestecam umplutura cu putin ulei si o omogenizam.
3. Dupa ce oparim puiul, il lasam sa se raceasca, apoi ii desprindem pielea de pe carne, pentru a putea introduce umplutura. Folosim un pai din plastic, pe care il strecuram usor pe sub pielita de pe piept, cu grija sa nu o rupem, si suflam pana cand aceasta se umfla si se desprinde. Repetam procedeul si la pielita de pe spate si peste tot pe unde putem, avand grija sa nu o rupem.
4. Introducem umplutura pe sub pielita desprinsa, fara a o indesa prea tare, ca sa nu se rupa pielita. Restul de umplutura, amestecata cu cativa morcovi taiati rondele, se poate introduce in pui.
5. Dam puiul umplut la cuptor, turnand in tava o cana de apa, cu care il stropim din cand in cand, ca sa nu se arda. La cuptor, puiul se fragezeste la aburi si il scoatem cand se rumeneste.
6. Portionam puiul astfel incat sa nu se risipeasca umplutura, pe care o servim ca garnitura, impreuna cu morcovii.
7. Asortam si o salata de cruditati sau o salata de muraturi, in functie de sezon. Reteta de pui umplut este potrivita pentru mese festive sau pentru mesele de Sarbatori in familie.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Fripturi si Gratar