Reteta ilustrata de Rata pe Varza la Cuptor

Timp de preparare:pregatire: 30 minute; la cuptor: o ora
Ingrediente: 1-2 verze murate de marime medie, 1 rata, piper, cimbru, foi de dafin.
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Ustensile de Bucatarie: oala de fiert, furculita
Preparare:
1. In primul rand, rata, spalata si curatata, trebuie data intr-un clocot pe aragaz, ca sa fie oparita si sa se faca mai bine si mai repede in cuptor.
2. Pregatim varza murata lasata la desarat cu o seara inainte. Tocam varza murata fideluta cu un cutit bun, dupa care o asezam in tava de cuptor in care vom pregati acest fel de mancare.
3. Adaugam condimentele: foi de dafin, piper, cimbru si asezam rata oparita deasupra.
4. Turnam in tava cateva polonice din supa in care a fiert rata, ca sa nu se lipeasca varza de tava.
5. Inainte de a da rata pe varza la cuptor, o intepam cu o furculita, ca sa nu se rupa pielea atunci cand se rumeneste si pentru ca grasimea din rata sa se scurga in tava, peste varza, dandu-i un gust mai bun.
6. Lasam rata pe varza la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste. Rata pe varza la cuptor este o reteta clasica, foarte gustoasa, potrivita pentru felul principal al meniului.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Mancaruri Gatite