Reteta ilustrata de Branzoaice

Timp de preparare: aluatul la crescut: 1 ora, preparare branzoaice: 1 ora.
Ingrediente: 2 oua, 1 lingura de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 cub de drojdie, 700 g faina, 200 ml lapte, 250 g ulei, 250 g branza dulce, un praf de sare, miez de nuca sau stafide dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de prajit
Preparare:
1. Mai intai framantam aluatul din faina, drojdie, lapte, 1 ou si putina sare. Il lasam la crescut aproximativ o ora sau pana cand coca este moale si pufoasa.
2. Separat, pregatim intr-un castron compozitia pentru gogosile cu branza, amestecand branza faramitata cu oul si zaharul. Dupa gust, putem adauga si cateva stafide sau miez de nuca.
3. Impartim coca de gogosi crescuta in patru si intindem fiecare bucata cu sucitorul pana obtinem o foaie potrivita, rotunda. Pe jumatate din fiecare foaie de gogoasa punem umplutura de branza. Acoperim branza cu cealalta jumatata de foaie de aluat, asa cum se vede in poza urmatoare.
4. Se prajesc branzoaicele intr-o tigaie pe aragaz,in ulei incins.
5. Dupa ce se coc in tigaie, se scot branzoaicele si se lasa putin sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri