Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Prajitura Negresa > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Prajitura Negresa

Timp de preparare: pregatire - 30 minute, la cuptor - 40 minute la foc moderat.
Ingrediente:100 ml de apa, 300 g zahar, 3 linguri de cacao, 1 pachet de margarina sau unt, 4 oua, 1 lingurita de amoniac, 300 g faina, 300 g miez de nuca, 1 ciocolata, 1/2 lingurita de otet sau zeama de lamaie.
Electrocasnice: cuptor, aragaz
Ustensile de Bucatarie: mixer de bucatarie.

Ingrediente pentru negresa

Amestecam apa cu zaharul si cacao intr-un ibric si le fierbem putin pe aragaz, amestecand des. Luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cat este inca putin calduta, adaugam trei sferturi din pachetul de unt sau margarina si amestecam pana se topeste.

Cacao

Separat, cu mixerul de bucatarie, batem 4 galbenusuri. Oprim 8 linguri din aceasta compozitie si restul il adaugam peste crema de cacao.

Adaugam si faina in compozitie, dar oprim cateva linguri cu care sa tapetam tava de cuptor. Stingem amoniacul cu putin otet sau zeama de lamaie si il adaugam in compozitie, impreuna cu 4 albusuri batute spuma. Aceasta compozitie o turnam in tava de cuptor tapetata cu faina. Dam prajitura la cuptor.

In cele 8 linguri de compozitie oprite adaugam restul de unt sau margarina si miezul de nuca tocat marunt. Le tinem pe aragaz pana cand se topeste margarina sau untul. Turnam aceasta compozitie peste negresa, dupa ce aceasta se coace. Daca dorim, putem lasa o parte din prajitura cu glazura de ciocolata fara nuca, dupa preferinte.

Lasam negresa sa se raceasca si apoi o taiem cubulete de marime potrivita.

Pofta Mare!

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Trebuie praf de copt...





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri