Reteta ilustrata de Pui cu Lamaie in Wok

Timp de preparare: carnea se lasa la macerat in frigider 30 minute, iar prepararea dureaza 20 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, dezosat si fara pielita, 1 albus de ou, 5 linguri de malai, 3 lingui de ulei, 150 ml de supa de pui, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de vin alb, 1 lingura de zahar, 2 catei de usturoi, un varf de ardei iute uscat si pisat, coaja de lamaie.
Electrocasnice: aragaz, frigider
Ustensile de Bucatarie: wok (o tigaie specifica pentru bucataria chinezeasca, cu pereti inalti si fundul rotunjit), spumiera, castronase si betisoare pentru mancare chinezeasca.
Preparare:
1. Mai intai, pregatim pieptul de pui, il dezosam, il curatam de pielita si il taiem fasii cat mai subtiri.
2. Separat, batem albusul de ou su o lingura de malai si turnam amestecul peste fasiile de piept de pui intr-un castron incapator. Dam puiul astfel pregatit la frigider sa se macereze aproximativ 30 de minute. Cand este gata, scurgem carnea si o pregatim pentru prajit.
3. Incingem uleiul in wok si prajim carnea de pui macerata timp de 5-6 minute, pana devine alba. Daca vrem sa obtinem un fel de mancare mai dietetic, putem frige carnea fara ulei. Desigur, trebuie sa folosim o tigaie de teflon care nu lipeste. Cand este gata, scoatem carnea din wok cu ajutorul unei spumiere si o dam deoparte.
4. Curatam wok-ul de grasime si pregatim sosul: punem la fiert pe aragaz supa de pui, zeama de la jumatate de lamaie, sosul de soia, vinul, zaharul, usturoiul pisat si ardeiul iute uscat si pisat. Cand da in clocot, adaugam malaiul, amestecand mereu, ca sa nu se formeze cocloase. Lasam totul pe aragz inca 2-3 minute, ca sa fiarba sosul la foc mic. Dupa aceea, adaugam fasiile de carne si lasam totul sa fiarba pana cand puiul este bine patruns, iar sosul a scazut suficient.
5. Cu o spumiera, scoatem mancarea in castronase chinezesti din lemn si servim acest fel de mancare chinezeasca cu betisoare chinezesti. Pentru a crea o atmosfera orientala, putem aseza castronasele pe un suport din bambus. Putem folosi coji de lamaie taiate subtiri pentru ornat.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale