Reteta ilustrata de Pui cu Mere

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 2 mere curatate de coaja si taiate felii, 2 cartofi curatati si taiati bucati, o jumatate de telina, 2 portocale, 1 lamaie, carne de pui - copanele, aripile si pieptul, 6 linguri de pesmet alb.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: tava de cuptor, spumiera
Preparare:
1. Pregatim mai intai merele si cartofii. Acestia vor fi curatati de coaja si taiati felii, apoi pusi in tava de cuptor unsa cu ulei. Tocam si telina cubulete mici si o adaugam printre cartofi si mere.
2. Carnea trebuie intai oparita, pentru a se rumeni mai repede in cuptor. O scoatem din oala cu o spumiera si o lasam sa se raceasca cateva minute.
3. Asezam carnea in tava peste cartofi si mere.
4. Pregatim sosul de portocale: taiem fiecare portocala in jumatate si stoarcem sucul.
5. Facem acelasi lucru si pentru lamaie. Sucul de portocale si lamaie va da o aroma deosebita acestei retete de pui cu mere.
6. Turnam sucul de portocale peste bucatile de carne din tava de cuptor. Aceasta reteta se poate prepara si cu puiul intreg. In acest caz, vom turna sucul de citrice peste intreg puiul.
7. Urmeaza tapetarea bucatilor de carne cu pesmet. Acesta se va prinde cu usurinta de carnea imbibata in sirop de citrice si se va rumeni delicios la cuptor. Avem grija ca fiecare bucata de carne sa fie acoperita de pesmet pe toate partile. Acesta va forma o crusta crocanta, foarte gustoasa.
8. Cand pesmetul s-a rumenit, iar carnea este bine patrunsa, putem sa scoatem friptura din cuptor. O servim alaturi de garnitura de mere si cartofi, cu o salata usoara.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Gratar si Fripturi