Reteta ilustrata de Iahnie de Cartofi

Timp de preparare: 1/2 ora;
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie
Ingrediente: 1 ceapa, 4-5 cartofi de marime medie, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, 1 legatura de verdeata, 2 linguri de pasta de rosii, 2-3 catei de usturoi.
Preparare:
1. Calim ceapa pentru iahnia de cartofi timp de 2-3 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si ii lasam sa se inabuse intr-o cantitate de apa cat sa acopere cartofii pe trei sferturi. Adaugam sarea si piperul, cam o jumatate de lingurita din fiecare, dar depinde de gust.
2. Cand cartofii incep sa se inmoaie, adaugam pasta de rosii si amestecam. Usturoiul tocat marunt este adaugat cand iahnia de cartofi este aproape gata, ca sa isi mentina aroma. La sfarsit presaram verdeata tocata.
Iahnia de cartofi este o reteta de post usoara, pe care o putem prepara rapid, in orice anotimp. O servim cu salata verde sau salata de muraturi, in functie de sezon.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Post