Reteta ilustrata de Pilaf cu Praz si Masline

Timp de preparare: 1/2 ora;
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie, ustensile din lemn pentru amestecat in pilaf
Ingrediente: 1 ceapa, 2-3 bucati de praz (partea alba), 1/2 cana de orez, 200 g masline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru calit ceapa, sare si piper dupa gust.
Preparare:
1. Pregatim ingredientele pentru aceasta reteta de post: punem orezul in apa cu jumatate de ora inainte, ca sa se inmoaie putin. Dupa aceea, spalam prazul si il curatam, dand la o parte frunzele exterioare. Alegem numai partea alba si o taiem bucati lungi de 5-6 cm. Tocam ceapa marunt.
2. Intr-o tigaie pe aragaz, calim ceapa cateva minute, doar atat cat sa devina translucida. Adaugam bucatile de praz si lecalim 2-3 minute, dupa care adaugam orezul si acoperim cu apa. In general, proportia orez/apa este de 1/4 pentru a permite orezului sa isi mareasca volumul si sa imfloreasca frumos. Lasam tigaia acoperita pe aragaz, la foc mic, amestecand des cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca orezul. Cand orezul este aproape fiert, adaugam maslinele. Putem folosi pentru aceasta reteta de post masline negre sau verzi, sau chiar o combinatie, cu sau fara samburi. Sunt bune si gustoase si maslinele verzi cu gogosari sau maslinele umplute de orice fel. Avem grija ca, daca folosim masline sarate, sa nu mai adugam foarte multa sare la mancare. Cel mai bine este sa gustam. Cand orezul este fiert, luam tigaia de pe aragaz.
3. Pilaful cu praz si masline se serveste cald, cu putin piper presarat pe deasupra si castraveciori murati. Este o reteta de post foarte gustoasa.

Va dorim Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de post