Reteta ilustrata de Cataif

Timp de preparare:1 ora si 30 minute.
Ingrediente pentru 8 portii:
pentru cataif: 300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou batut, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 50 g de aluat pentru cataif, 175 g unt topi;
pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 lingurita de coaja de lamaie data pe razatoarea de bucatarie
Ustensile de Bucatarie: spargator de nuci, tocator, razatoare de bucatarie
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Preparare:
Preincalziti cuptorul inainte de a incepe prepararea prajiturii. Intr-un castron, amestecati miezul de nuca tocat, oul si scortisoara. Luam cate o mana de aluat pentru cataif, il umplem cu miez de nuca amestecat cu scortisoara si ou si il rulam cu compozitia in mijloc. Asezam fiecare cataif intr-o tava unsa cu unt. Turnam untul topit peste fiecare cataif in parte si dam tava la cuptor timp de 30 de minute, la temperatura de 180C. Dupa 30 de minute, dam cuptorul aragazului la 200C si mai lasam 5 minute.
Separat, batem ingredientele pentru sirop. Cand scoatem cataiful din cuptor, turnam siropul pe deasupra si il lasam sa se insiropeze bine. Se serveste la temperatura camerei. Cataiful, o prajitura delicioasa, de origine constroversata, greceasca sau turceasca, este raspandita in tarile arabe, dar a patruns si la noi.

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale