Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Sarmalute in Foi de Vita > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Sarmalute in Foi de Vita

Timp de preparare:1/2 ora, la cuptor: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 600 g carne tocata (pulpa de porc amestecata cu vita), 150 g orez, 1 ou, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 1 legatura de marar, 40-50 de frunze de vita de vie, sare si pier dupa gust.

Daca avem foi de vita de vie noua, atunci va trebui sa le oparim in apa clocotita in care am turnat foarte putin ulei. Daca avem foi de vita la saramura, le lasam la desarat de cu seara.

Pentru compozitia de sarmale, amestecam carnea tocata cu ceapa (optional, o putem cali usor in ulei), oul, bulionul, orezul si mararul. Presaram sare si piper dupa gust.

Luam cate o foaie de vita de vie si o umplem cu compozitie de sarmale, dupa care o rulam. Asezam sarmalutele intr-o tigaie.

Deasupra, asezam un strat de foi de vita cu care acoperim sarmalele si turnam 1 lingura de bulion diluata in apa. La sfarsit turnam apa, astfel incat ultimul rand de sarmale, cel de deasupra, sa nu fie acoperit de apa.

Dam sarmalelele la cuptor la foc mic, cu tigaia acoperita timp de o ora si jumatate sau pana cand carnea este facuta. Le servim cu smantana si mamaliguta calda.

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete Romanesti