Reteta ilustrata de Sarmalute in Foi de Vita

Timp de preparare:1/2 ora, la cuptor: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 600 g carne tocata (pulpa de porc amestecata cu vita), 150 g orez, 1 ou, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 1 legatura de marar, 40-50 de frunze de vita de vie, sare si piper dupa gust.
Preparare:
1. Daca avem foi de vita de vie noua, atunci va trebui sa le oparim in apa clocotita in care am turnat foarte putin ulei. Daca avem foi de vita la saramura, le lasam la desarat de cu seara.
2. Pentru compozitia de sarmale, amestecam carnea tocata cu ceapa (optional, o putem cali usor in ulei), oul, bulionul, orezul si mararul. Presaram sare si piper dupa gust.
3. Luam cate o foaie de vita de vie si o umplem cu compozitie de sarmale, dupa care o rulam. Asezam sarmalutele intr-o tigaie.
4. Luam cate o foaie de vita de vie si o umplem cu compozitie de sarmale, dupa care o rulam. Asezam sarmalutele intr-o tigaie.
5. Deasupra, asezam un strat de foi de vita cu care acoperim sarmalele si turnam 1 lingura de bulion diluata in apa. La sfarsit turnam apa, astfel incat ultimul rand de sarmale, cel de deasupra, sa nu fie acoperit de apa.
6. Dam sarmalelele la cuptor la foc mic, cu tigaia acoperita timp de o ora si jumatate sau pana cand carnea este facuta. Le servim cu smantana si mamaliguta calda.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Romanesti