Retete culinare supe si ciorbe
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Taitei de Casa > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Taitei de Casa

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 1 ou, 5 linguri de faina.
Preparare: Intr-un castron, batem oul bine, adaugam un praf de sare si presaram treptat 4 linguri de faina pe rand, putin cate putin, pna obtinem un aluat ceva mai tare.

Ou si faina pentru taitei

Framantam bine aluatul de taitei...

Aluat de taitei

...apoi, cu sucitorul, intindem o foaie subtire de aluat.

Se intinde aluatul de taitei cu sucitorul

Presaram foaia de aluat cu faina ca sa nu se lipeasca si o rulam, ca in poza urmatoare:

Se ruleaza aluatul

Taiem ruloul de aluat fideluta subtire.

Se taie taiteii

Lasam taiteii de casa la uscat pe un suport de lemn si ii putem folosi imediat sau uscati, peste cateva zile. Inainte de a-i adauga la supa, ii oparim cateva minute in apa clocotita, pentru a lasa faina, altfel se va ingrosa supa.

Taitei de casa pentru supa

Va dorim pofta mare!





Retete Culinare cu Poze    Supe si Ciorbe