Top 5 Cei Mai Faimoși Bucătari

Când vorbim de un platou bine gătit, care nu doar că are un gust nemaipomenit, dar și miroase demențial și arată de parcă a fost coborât din Rai de însuși Sfântul Duh, nimeni nu poate rezista tentației, oricât de multă tărie de caracter ar avea și oricât de mult și-ar dori să se țină de dietă. Există o mulțime de mâncăruri absolut delicioase în lume și este incredibil de greu să afirmăm că bucătăria unei țări este mai bună decât bucătăria altei țări, pentru că fiecare bucătărie în parte are curiozitățile ei, specificul ei, maeștrii bucătari ai săi și, bineînțeles, mofturoșii săi.

Cu toate acestea, este mai ușor să întocmim un top al celor mai buni și mai celebri bucătari din lume decât să stabilim care bucătărie e mai bună, pentru că, la urma urmei, ceea ce face un bucătar- bun, este tocmai capacitatea sa de a înțelege gustul specific al fiecărei bucătării în parte și, de asemenea, capacitatea sa de a se adapta la necesitățile, cantitățile și diversitățile fiecărei bucătării și, de asemenea, fiecărui fel de mâncare în parte.

Top 5 bucătari celebri din lume

  • 1.Mama – Nu există bucătar mai bun decât mama fiecăruia dintre noi. Indiferent de locul unde trăim, indiferent de țară, de origini, de credință, de culoarea pielii sau de mentalitate, mama va fi întotdeauna acea persoană care știe exact cum să gătească orice. Vi s-a întâmplat vreodată, când încă locuiați cu părinții, să vă uitați în frigider, să fie aproape gol și să nu știți ce să mâncați? Cu siguranță, dacă ați trecut prin acest lucru, ați trecut și prin următorul pas în care, peste câteva minute, mama se uită în același frigider aproape gol și, din aparentul nimic aflat în interiorul său, întocmește o mâncare ce încântă toată familia. Ei bine, dacă acesta nu este adevărat talent de bucătar, atunci care e? Noi credem că atunci când ai toate ingredientele la îndemână, oricine poate face o mâncare acceptabilă, însă cineva care face o mâncare din nimic merită nu doar un premiu, ci și recunoștință veșnică. Tuturor mamelor din lume- sărutmâna!
  • 2.Gordon James Ramsey – Spre deosebire de Mama, Gordon Ramsey nu doar că încropește unele platouri delicioase, dar le și face să arate extraordinar. Cu toate că este singurul bucătar din Marii Britanii care a primit 10 stele Michellin la restaurantul propriu, Ramsey este extrem de controversat din cauza temperamentului său vulcanic. Pentru a vă demonstra faptul că se întâmplă foarte des ca învățăcelul să-și depășească maestrul, vrem să vă aducem la cunoștință faptul că însuși Ramsey a mărturisit într-un interviu faptul că, în ciuda titlului său și în ciuda celebrității sale, sursa sa de inspirație continuă este și va rămâne mentorul său, Marco Pierre White care se află abia pe locul 5 în topul nostru.
  • 3.Jamie Oliver – Jamie Oliver este cunoscut în toată lumea pentru faptul că militează activ împotriva mâncărurilor procesate și împotriva efectelor negative ale acestora asupra organismului uman. Mai mult decât atât, acest bucătar atât de iubit în toată lumea este fondatorul a numeroase restaurante și este și fondatorul și gazda unui show TV culinar absolut unic și plăcut tuturor adepților bucătăriei care doresc să ia lecții de la maestru chiar din confortul casei proprii. Deși primul său job a fost ca patiser la restaurantul Antonio Carluccio’s Neal’s Yard, în cadrul acestui loc de muncă a intrat în contact cu bucătăria italiană de care s-a îndrăgostit ireversibil și în care, mai târziu, s-a și specializat.
  • 4.Wolfgang Puck – Cu origini australian-americane, Wolfgang Puck a fost privit mult timp ca cel mai reușit bucătar din lume. Se consideră că Puck a fost cel care a schimbat complet bucătăria americană, prin faptul că a introdus elemente și tehnici franțuzești, asiatice și californiene, punând foarte mare accent pe calitatea ingredientelor, la fel ca toți marii bucătari care apreciază un ingredient natural în ciuda unuia semi preparat. Puck și-a desăvârșit cultura gastronomică în cadrul L’Oustau de Baumaniere in Les Baux-de-Provence la Hotel de Paris din Monaco, sub îndrumarea faimosului bucătar al vremurilor sale, Raymond Thuillier. Cu toate acestea, Puck a rămas în Los Angeles, loc în care a cunoscut succesul în cariera sa. A deținut și încă deține numeroase restaurante, la fel ca și servicii de catering și, de asemenea, este autorul a numeroase cărți de bucate care inspiră familiile de pretutindeni în alegerea următorului fel de mâncare preparat.
  • 5.Marco Pierre White – White este o celebritate britanică, fondator a numeroase restaurante și star de televiziune. Este considerat un fel de părinte al bucătăriei internaționale contemporane, datorită faptului că a fost copilul răsfățat al Angliei, cel mai tânăr bucătar și fondator de restaurante care a primit 3 stele Michelin la doar 33 de ani. White i-a avut ucenici pe mai-târziu-faimoșii Gordon Ramsay și Curtis Stone, și, mai mult decât atât, este foarte bine cunoscut pentru temperamentul sau vulcanic, la fel ca Ramsey, liderul topului nostru.

Dacă aveți o părere diferită sau dacă cunoașteți un alt bucătar celebru despre care considerați că ar trebui să discutăm, nu ezitați să ne scrieți în comentarii!

Despre autor